Etichete

,

„Nu putem iubi decat o Romanie in delir!”

Intotdeauna am fost nationalista, adica mai mult sentimentalista pentru ca de fapt nu am avut niciodata o implicare dinamica. Insa multi dintre prietenii mei au capacitatea, inteligenta si virtutile necesare de a fi nationalisti, nu doar sentimentalisti, au vointa necesara de a transforma conditia noastra politica de astazi, conditie care poate schimba multe destine.

Mesajul meu e unul de constientizare a ceea ce suntem noi ca romani, noi cei cu suflet romanesc, acei idealisti care au crezut intotdeauna intr-o schimbare pozitiva. Noi ca popor am murit si renascut la loc de mii de ori fara sa invatam nimic. Ceea ca am inteles astazi este ca fara sa ne exploatam istoria proprie vom fi pierduti. Trebuie sa cladim valori noi, sa ne trezim din somnul adanc si sa lasam atitudinea eroica sa se impuna intr-un sens pozitiv. Sa lasam instinctual combativ si vointa de afirmare personala sa domine, sa ofensam prin propria forta vidul trecutului si sa incercam sa realizam ceea ce nu am reusit in ultimii ani. Nu am fost niciodata uniti si nu am cautat adevaratul nationalism, de a fi o natiune cu putere.Scepticismul, lipsa noastra de incredere ca popor, renuntarea la lupta si acceptarea instinctiva a oportunitatilor, orgoliu, autodispret, abandonarea pasiva, toate aceste insusiri ne-au facut sa uitam ce inseamna onorea si demnitatea.Existenta fiecaruia dintre noi poate reconstitui constiinta Romaniei.

Imi doresc sa fim uniti si invingatori. Doar atunci cand vom simti gustul devenirii, cand vom avea o perceptie clara asupra viitorului, atunci vom deveni invingatori. Gustul devenirii fiind resimtit doar prin abordarea eroica a problemelor,abordare competitive, de mare initiative, pasiune si determinare, de incredere deplina in puterea nostra sufleteasca de romani, de infruntare a tuturor temerilor. Temeri care nu pot fi infruntate decat prin cunoastere si analiza.

Tot asha si Cioran spera in schimbarea la fata a Romaniei, a sufletului romanesc:

„De la infinitul negativ al dorului, la infinitul pozitiv al eroismului este drumul pe care trebuie sa-l strabata sufletul romanesc, pentru a nu amorti invaluit in umbre.”

 

 

Reclame