Etichete

, ,

Psihoterapia individuală a adolescentului începe cu înțelegerea faptului că un psihoterapeut este impartial, asigura confidențialitate, suport emotional si eficientă in a ajuta si pregăti adolescentul pentru schimbare, pentru a-l ajuta sa-si identifice si sa-si cunoască abilitatile care-l pot conduce cat mai aproape de îndeplinirea propriillor obiective de viață.

In psihoterapia cu adolescenții, psihoterapeutul dezvolta abilitățile adolescentului pentru viata dar si relatia dintre adolescent si familia acestuia, facand procesul de tranziție mai usor, accesibil si eficient, ajutând adolescentul sa se adapteze procesului de maturizare. În cazul în care un adolescent are probleme acasa sau la școala, psihoterapeutul va ajuta adolescentul să învețe și sa practice abilitatile de a comunica deschis cu părinții și sa-si susțina propriile păreri sau sa conștientizeze daca părerile lui sunt potrivite. În anumite cazuri, psihoterapeutul și adolescentul pot alege să aibă o reuniune de familie, astfel încât vor fi identificate si clarificatele situațiile dificile de comunicare in familie, antrenând și modeland comportamentele in mod direct cu părinții prezenți.

Scopul este de a crește independenta adolescentului, de a creste sentimentul de stăpânire a abilităților de a face față situațiilor dificile care apar în viața lor.

Apelați cu incredere la psihoterapie.

Reclame